Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 4Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ
''Θέλουν να δουλεύουμε χωρίς μισθούς και σύνταξη''
18-05-2017 09:24:00

Συγκέντρωση και πορεία έγινε χθες το πρωί έξω από το κτίριο του παλιού Εργατικού Κέντρου στα πλαίσια της απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το 4ο μνημόνιο. Στη Ζάκυνθο η κινητοποίηση έγινε από το Εργατικό Κέντρο και συμμετείχαν τα Σωματεία.

Το νέο προσκλητήριο που έγινε είναι για σήμερα το απόγευμα έξω από το Διοικητήριο και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Κωνσταντίνου κάλεσε όλους τους Ζακυνθινούς να διαδηλώσουν την ημέρα που θα  ψηφίζονται τα νέα μέτρα στη Βουλή. 

Στους συγκεντρωθέντες μίλησε πρώτη η Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Αλέκα Σεϊτανίδου η οποία είπε πως η νέα συμφωνία θα κόψει κι άλλο τις συντάξεις και το αφορολόγητο. Χαρακτήρισε πρωτοφανή την επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους και ζήτησε αγώνα για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Επίσης αναφέρθηκε σε ταπεινωτική υποτέλεια της χώρας μας προς τους δανειστές. 

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ Φώτης Προβής στην ομιλία  του είπε πως δεν πρέπει η ζωή να γίνει θυσία και ότι δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν όπως οι σκλάβοι, χωρίς μισθούς και χωρίς σύνταξη. 

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Κωνσταντίνου που ήταν ο κεντρικός ομιλητής, χαρακτήρισε δύσκολη τη χθεσινή ημέρα και ιδιαίτερα στο νησί μας που η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα.  Ωστόσο ανέφερε πως υπάρχει συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και χαιρέτισε την απεργία των ναυτεργατών.

«Πάνε να περάσουν την κατάργηση των πρωτοβάθμιων σωματείων και χρειάζεται ανασύνταξη του κινήματος. Μη νομίζετε ότι ο πόλεμος είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που περνάμε τώρα καθώς μας ζητούν να πληρώσουμε φόρους ακόμα κι αν παίρνουμε μισθό 400 ευρώ» είπε ο κ. Κωνσταντίνου και συμπλήρωσε πως το χρέος δεν το δημιούργησε ο λαός κι ας το λένε αυτό τα διάφορα παπαγαλάκια. 

Ακολούθησε πορεία των συμμετεχόντων  στο κέντρο της πόλης.

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου  επισημαίνει πως η νέα αντιλαϊκή συμφωνία, που αποτελεί ένα νέο μνημόνιο, έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, έχει τη σφραγίδα του κεφαλαίου.

Μας λένε ότι είναι μία συμφωνία «ισορροπημένη», «εισιτήριο για τη ρύθμιση του χρέους, για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα».

Αναπαράγουν τα αστικά επιτελεία ότι είναι μία συμφωνία που «βάζει τέλος στην αβεβαιότητα»!

Κι όλα αυτά λέγονται την ίδια ώρα που η εργατική τάξη, ο λαός έχει κυριολεκτικά γονατίσει μετά από οχτώ χρόνια κρίσης, απανωτών μνημονίων, αντιλαϊκών μέτρων που έχουν στραγγίξει το εισόδημά του, έχουν ισοπεδώσει τα δικαιώματά του.

Είναι ο ίδιος λαός που δεν μπορεί να πληρώσει πια τα δάνειά του, τα χρέη του στην εφορία, τους λογαριασμούς του στη ΔΕΗ, στην ΔΕΥΑΖ κ.ά. ενώ ο ένας στους δύο χρωστά στην Εφορία.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment