ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Μετ΄ εμποδίων η έναρξη λειτουργίας της Ρώμα ως πεζόδρομου
17-05-2017 09:29:25

Μετ΄ εμποδίων ξεκίνησε από χθες η πεζοδρόμηση της Αλεξάνδρου Ρώμα, καθώς την προηγούμενη ημέρα τοποθετήθηκαν κάγκελα για την απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων αλλά πολλά οχήματα ήταν ήδη σταθμευμένα στα αριστερά και τα δεξιά του δρόμου. 

Από τον «πεζόδρομο», για ακόμη μια φορά δεν έλειψαν δυστυχώς ούτε και οι γνώριμες εικόνες των Ι.Χ που παρά τις απαγορεύσεις περνούσαν κανονικά από το δρόμο αλλά και των δικύκλων που κινούνταν σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και σε αντίθετη κατεύθυνση.

Όπως αναφέραμε και στο προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας μας η εφαρμογή του μέτρου γίνεται με ανορθόδοξο τρόπο για ακόμη μια φορά, με αποτέλεσμα να μην λείπουν οι ενστάσεις και οι αντιδράσεις, παρά το γεγονός ότι οι πρώτοι τουρίστες έχουν ήδη φτάσουν και απολαμβάνουν την βόλτα τους στο κέντρο της Πόλης.

Το έγγραφο που απέστειλε ο Δήμαρχος προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, προς την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, προς τον Εμπορικό Σύλλογο και κοινοποιείται στη Δημοτική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρει:

«Θέμα: Πεζοδρόμηση Αλ Ρώμα

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ.αριθμ.241/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζακύνθου με την οποία εγκρίθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη Πόλεως Ζακύνθου και την υπ’ αριθμ 14/2017 απόφαση του Συμβουλίου της Δ.Κ Ζακυνθίων θα προβούμε στην απαγόρευση διέλευσης οχημάτων επί της οδού Αλ. Ρώμα της Δημοτικής Κοινότητας Ζακυνθίων και χρήση ως πεζοδρόμου, για το διάστημα από 14 Μαΐου μέχρι και 31 Οκτωβρίου με σκοπό την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της πόλεως κατά την τουριστική περίοδο, αποβλέποντας σε μια Πόλη πιο ανθρώπινη και πιο φιλική προς τους πολίτες.

Ο κύριος λόγος απαγόρευσης διέλευσης των οχημάτων είναι οι σοβαρές ζημιές που έχει υποστεί ο πεζόδρομος και οι οποίες πρέπει να αποκατασταθούν κατά το διάστημα αυτό από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

ώρες τροφοδοσίας από τις  7 μέχρι τις 10 το πρωί και από τις 15.00 μέχρι τις 17.00 το απόγευμα»

Το έγγραφο του Δημάρχου επικαλείται την ανάγκη αποκατάστασης του δρόμου, αν και κατά το παρελθόν ήταν γνωστό πως η επισκευή αποτελεί αρμοδιότητα της Π.Ε Ζακύνθου, ενώ ακόμη και σήμερα παραμένει  άγνωστο και αδιευκρίνιστο  και ως εκ τούτου προκαλεί τριβές, αντιπαραθέσεις και ερωτηματικά ως προς την τήρηση της νομιμότητας, το αν ο δρόμος είναι εθνική οδός ή δημοτικός δεδομένου ότι εντάσσεται στο Σχέδιο Πόλης.

Για το θέμα αυτό πάντως, έγινε παρέμβαση και από το Σύλλογο Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου Ζακύνθου, που με έγγραφο που υπογράφει ο Πρόεδρος Λ. Πλέσσας ζητά να μάθει τον «σκοπό και το χαρακτήρα των οδών Αλ. Ρώμα, 21η Μαΐου και Λεωφόρου Δημοκρατίας» .

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment