ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ
Διήμερο κινητοποιήσεων σήμερα και αύριο για το 4ο μνημόνιο
16-05-2017 09:49:37

Μαζική κινητοποίηση αναμένεται το επόμενο 48ωρο για τα μέτρα του νέου μνημονίου και όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς στο νομό μας έχουν ανακοινώσει συμμετοχή στην απεργία. 

Το Εργατικό Κέντρο οργανώνει συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 18 ΜΑΗ στη Νομαρχία στις 7.30 το απόγευμα ενώ για αύριο Τετάρτη έχει ανακοινώσει συγκέντρωση στις 10.30 έξω από το παλιό Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Δημοκρατίας.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν από την Τρίτη τα πλοία εξαιτίας της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που έχει αποφασίσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η απεργιακή κινητοποίηση των ναυτικών θα ξεκινήσει στις 00.01 ώρα τα ξημερώματα της Τρίτης και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την ημέρα ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, στις 18 Μαΐου. 

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου  επισημαίνει πως η νέα αντιλαϊκή συμφωνία, που αποτελεί ένα νέο μνημόνιο, έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, έχει τη σφραγίδα του κεφαλαίου.

Μας λένε ότι είναι μία συμφωνία «ισορροπημένη», «εισιτήριο για τη ρύθμιση του χρέους, για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα».

Αναπαράγουν τα αστικά επιτελεία ότι είναι μία συμφωνία που «βάζει τέλος στην αβεβαιότητα»!

Κι όλα αυτά λέγονται την ίδια ώρα που η εργατική τάξη, ο λαός έχει κυριολεκτικά γονατίσει μετά από οχτώ χρόνια κρίσης, απανωτών μνημονίων, αντιλαϊκών μέτρων που έχουν στραγγίξει το εισόδημά του, έχουν ισοπεδώσει τα δικαιώματά του.

Είναι ο ίδιος λαός που δεν μπορεί να πληρώσει πια τα δάνειά του, τα χρέη του στην εφορία, τους λογαριασμούς του στη ΔΕΗ, στην ΔΕΥΑΖ κ.ά. ενώ ο ένας στους δύο χρωστά στην Εφορία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου καλεί ε συμμετοχή και επισημαίνει: 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου καλεί τα μέλη του για συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΊΑ στις  17 ΜΑΐΟΥ και στην συγκέντρωση στις 10.30 στο παλιό Εργατικό Κέντρο καθώς και στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 ΜΑΗ στη Νομαρχία στις 7.30μμ.

Η συμμετοχή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των κινήσεων και κινητοποιήσεων του συνόλου σχεδόν των επιστημονικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων, εν όψει της ψήφισης από την Βουλή των δυσβάσταχτων μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο, όπου πλήττουν κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου και όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τις σοβαρές περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων.

Οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν κυριολεκτικά γονατίσει μετά από οχτώ χρόνια κρίσης, άδικης μεταχείρισης, απανωτών μνημονίων, αντιλαϊκών μέτρων τα οποία έχουν στραγγίξει το εισόδημά τους, έχουν ισοπεδώσει τα δικαιώματά τους και την αξιοπρέπειά τους και έχουν υπονομεύσει το μέλλον των παιδιών τους.

Το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ επισημαίνει πως δεν πρέπει να  περάσει η  νέα συμφωνία – ληστεία !  Το νέο πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, διαμορφώνουν μόνιμες ανατροπές για τις επόμενες γενιές.

Συμμετοχή δηλώνουν οι επιστημονικοί φορείς και ο Σύλλογος των λογιστών Ζακύνθου. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ζακύνθου στηρίζει την Πανελλαδική Απεργία που εξήγγειλαν για την Τετάρτη 17 Μαΐου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και στηρίζει ο Π.Ι.Σ.,  προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα (4ο Μνημόνιο) που συμφώνησαν  κυβέρνηση και θεσμοί (Τρόικα). Ο Ι.Σ. Ζακύνθου καλεί όλους τους ιατρούς μέλη του, τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα να στηρίξουν ενεργά την κινητοποίηση στην οποία συμμετέχουν και άλλοι Επαγγελματικοί και Επιστημονικοί Φορείς.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της Υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν πως «την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει ανερυθρίαστα για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, επιβάλλει νέες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο ‘όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών’».

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment