Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΝΤΕΝΙΣ ΠΥΡΙΟΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Για ατολμία, υποσχεσιολογία, αναβλητικότητα, έλλειμμα συντονισμού, σολομώντειες λύσεις κατηγόρησε τη δημοτική αρχή
12-05-2017 09:15:12

Την ανεξαρτητοποίησή της από το συνδυασμό της πλειοψηφίας ανακοίνωσε η Δημοτική σύμβουλος Ντενίς Πυριόχου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε τη Δευτέρα 8 Μαΐου, η οποία πήρε το λόγο μόλις ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων.

Η κ. Πυριόχου  πρόταξε τη συνείδηση και την ιδεολογία της και δήλωσε πως αυτά δεν συνταιριάζουν με τις επιλογές της Δημοτικής αρχής για την επίλυση των προβλημάτων. «Δεν μπορώ να στηρίζω αποφάσεις χωρίς όραμα, αλλά με στυγνή διαχειριστική αντίληψη. Οι προεκλογικές μας θέσεις είναι ανεκπλήρωτες. Είναι εμφανής η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου» είπε  η κ. Πυριόχου που σημείωσε πως θα παραμείνει στη θέση της αλλά ως ανεξάρτητη. 

Ακολούθησε ένας μικρός διάλογος με το Δήμαρχο και με τον Πρόεδρο στη διάρκεια του οποίου ακούστηκε και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο Πρόεδρος Νίκος Τσίπηρας της είπε πως ακόμα δεν έχουν ακουστεί οι προτάσεις της μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και η κ. Πυριόχου απάντησε πως δεν την κάλεσαν ούτε στο προ-συμβούλιο που έγινε. «Αυτή δεν είναι θεσμοθετημένη κανονική διαδικασία» εξήγησε ο κ. Τσίπηρας και της ζήτησε να αποφασίσει πού θα κάθεται μέσα στο Συμβούλιο δηλαδή σε ποια έδρανα. 

Η κ. Πυριόχου μετά από την ανεξαρτητοποίησή της επέλεξε τη θέση της αντιπολίτευσης και προτίμησε τα έδρανα δίπλα από το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Το έγγραφο το οποίο παρέδωσε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει τα εξής:

Κύριε Πρόεδρε

Με την επιστολή μου αυτή και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του ΚΔΚ, πολιτικοί λόγοι με αναγκάζουν να δηλώσω – καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη «Μάχη για τη Ζάκυνθο», με την οποία αναδείχτηκα σ’ αυτή δημοτική σύμβουλος. 

Η συνείδησή μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και μελέτης των διαφόρων σοβαρών θεμάτων, όπως και επίλυσης προβλημάτων, από την Δημοτική Αρχή. Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και πολιτικής αβεβαιότητας όπου τίποτα δεν μένει κρυφό και κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν παρά το μόνο που μπορεί είναι να του κλέψει την ελπίδα. Η συνείδηση και το ήθος μου δεν μου επιτρέπουν να στηρίζω αποφάσεις οι οποίες έχουν στυγνή διαχειριστική αντίληψη, χωρίς αναπτυξιακό όραμα, χωρίς ουσιαστικές και αποφασιστικές λύσεις για τα σημαντικά προβλήματα αυτού του ταλαιπωρημένου τόπου μας.

Διαπιστώνω ότι οι προεκλογικές μας θέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες. Ατολμία στη λήψη αποφάσεων για σοβαρά ζητήματα, υποσχεσιολογία, αναβλητικότητα, έλλειμμα συντονισμού, σολομώντειες λύσεις. Προβλήματα όπως αυτά της διαχείρισης των σκουπιδιών, των οικονομικών του Δήμου, της λειτουργίας του βιολογικού σταθμού, της αποχέτευσης Πλάνου, της συντήρησης του οδικού δικτύου στις αστικές περιοχές, της καθαριότητας της πόλης, δεν έχουν επιλυθεί.

Είναι φανερή η υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ενώ θα έπρεπε να αποτελεί χώρο διαλόγου και σύνθεσης απόψεων για τα μείζονος σημασίας ζητήματα του νησιού, στην πράξη λειτουργεί διεκπεραιωτικά, απαξιώνοντας την ασκούμενη κριτική, ακόμα και την καλοπροαίρετη, καθώς και την κατάθεση αξιόλογων προτάσεων από δημοτικούς συμβούλους, πολίτες, κλπ. Ήταν μεγάλη τιμή και για μένα η εντολή των συμπολιτών μου να υπηρετήσω τα συμφέροντα της πόλης από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αξιότιμοι συμπολίτες μου.

Κάνω σαφές ότι από τη θέση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου θα συνεχίσω  να εκφράζω δημόσια του συλλογισμούς μου, να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για το καλό της πόλης και τα συμφέροντα των δημοτών. Το οφείλω σε όλους τους συνδημότες μας… Σε αυτούς λογοδοτώ για να μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια.

Έτσι σήμερα ενώπιον του σώματος, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη της συμπολίτευσης και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος. Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται όπως είναι ο σεβασμός και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Παραμένω πιστή στις αρχές και τα πιστεύω μου, αγωνιζόμενη πάντα μαζί με τους συμπολίτες μου, για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Θα συνεχίσω να πορεύομαι όπως έχω πορευτεί στη μέχρι τώρα διαδρομή μου, στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.   

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment