ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
«Η φωτιά στις Μαριές επιβεβαίωσε αυτά για τα οποία προειδοποιούμε»
12-05-2017 09:01:57

Διαδοχικές επισκέψεις στον νέο Πυροσβεστικό Σταθμό που λειτουργεί στο αεροδρόμιο Ζακύνθου υπό τη διεύθυνση της Fraport αλλά και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, είχαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που επισκέφτηκαν το νησί μας και ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης της Υπηρεσίας.

Οι επισημάνσεις από το κλιμάκιο της Ένωσης, με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Ζαμπάτη που εκπροσωπεί την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών και μίλησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε, έγιναν με νωπές ακόμη τις μνήμες από την πρώτη μεγάλη δασική πυρκαγιά στο νησί μας, η οποία κατέστρεψε μια έκταση 350 στρεμμάτων δάσους στις Μαριές.

 Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν αποδυναμωμένη εξαιτίας της μετάθεσης υπαλλήλων στο αεροδρόμιο ενώ διερευνάται το γεγονός ότι στο φύλλο ημερήσιας υπηρεσίας, πυροσβέστες εμφανίζονται να εκτελούν υπηρεσία στο αεροδρόμιο, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκονταν στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζαμπάτης κατήγγειλε πως η σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην γερμανική εταιρεία διαχείρισης, το Ελληνικό Δημόσιο και το Πυροσβεστικό Σώμα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα παρά τα συνεχή αιτήματα και πως οι ίδιοι οι συνάδελφοι δεν γνωρίζουν πλήρως το καθεστώς εργασίας τους.

«Οι συνάδελφοι μας καλούνται να προσφέρουν υπηρεσία σε κοντέινερ, με δύο οχήματα που παραχωρήθηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με φθαρμένα ελαστικά , πυροσβεστήρες που δεν έχουν ελεγχθεί και ανανεωθεί» σημείωσε ο κ. Ζαμπάτης σημειώνοντας  πως ο Διευθυντής του αεροδρομίου ενημέρωσε πως τον Σεπτέμβρη θα κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις για την στέγαση της Υπηρεσίας.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης  δήλωσε ακόμη πως υπάρχει ζήτημα με υποχρεωτικές μετακινήσεις από συναδέλφους τόσο στα αεροδρόμια όσο και τις εθνικές οδούς χωρίς να το θέλουν και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα.

Σε σχέση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, ανέφερε: «Το συμβάν στις Μαριές ανέδειξε αυτά για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει όλο το προηγούμενο διάστημα ότι θα συμβούν σε διάφορες περιοχές της Χώρας μετά την μετακίνηση πυροσβεστών στα ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια και εθνικές οδούς» και έκανε λόγο για συναδέλφους που κλήθηκαν να εργαστούν συνεχόμενα 30 με 50 ώρες,  για ανάκληση  άδειών  και ρεπό, και ελάχιστες  ώρες ξεκούραση . 

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment