ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ
650 ευρώ ο μέσος όρος με βάση τις αντικειμενικές αξίες
05-05-2017 09:24:32

Στην κορυφή της λίστας με την κατά κεφαλή επιβάρυνση σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ «φιγουράρει» η Ζάκυνθος και το γεγονός αυτό ανέδειξε ο λογιστής Δημήτρης Πέττας αναφερόμενος στα στοιχεία που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- η Ζάκυνθος θωρείται ως μια από τις πιο ακριβές περιοχές εξαιτίας των υψηλών αντικειμενικών αξιών

«Η Ζάκυνθος θεωρείται μια ακριβή περιοχή στις τιμές των αντικειμενικών αξιών και βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα ανά την Ελλάδα, αν εξαιρέσουμε τις υψηλές τιμές σε Μύκονο, Σαντορίνη κ.α. Σύμφωνα με τον πίνακα που έχει αναρτηθεί από τη Γενική Γραμματεία πληρο-φοριακών συστημάτων η μέση κατά κεφαλή επιβάρυνση από τον ΕΝΦΙΑ είναι για τη Ζάκυνθο 650 ευρώ, όταν για την Κέρκυρα είναι 440!».

Δήλωσε ο κ. Πέττας σημειώνοντας πως ο υπολογισμός του φόρου προκύπτει από τις αντικειμενικές αξίες και δυστυχώς πληρώνουμε από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ποσά. «Όλο το νησί φορολογείται με βάση την χαμηλότερη τιμή αντικειμενικών αξιών του Δήμου Ζακυνθίων. Αυτό σημαίνει πως η Λούχα και το Καμπί, φορολογείται με βάση ένα ακίνητο στην οδό Αναπαύσεως. Εάν δε γίνει εξορθολογισμός των αντικειμενικών αξιών που σήμερα είναι διπλάσιες από τις εμπορικές τότε θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε αυτά τα ποσά! Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούμε, χωρίς βέβαια να παραιτούμαστε από το αίτημα για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και διαφορετικό σύστημα φορολόγησης της περιουσίας» δήλωσε ο λογιστής Δημήτρης Πέττας θυμίζοντας πως η Ζάκυνθος ήταν από τις πρώτες περιοχές πανελλαδικά που διεκδίκησε την κατάργηση του φόρου, που δυστυχώς ήρθε για να μείνει!

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment