ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
Περί αεροδιακομιδών…. 29-06-2016 10:05:26

Το περιστατικό της αεροδιακομιδής των δύο δίδυμων νεογέννητων που πρόσφατα μονοπώλησε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, ακριβώς επειδή χρειάστηκε να «στρατολογηθεί» το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αφού υπήρξε πρόβλημα βλάβης με τα στρατιωτικά αεροπλάνα, δεν αναδεικνύει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τα τεράστια, σοβαρά και ζέοντα προβλήματα στις Υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τα οποία βιώνουν από πρώτο οι κάτοικοι των νησιών.

Προβλήματα που προφανώς και δε δημιουργήθηκαν εν μια νυκτί, ούτε επί των ημερών της σημερινής Κυβέρνησης αφού είναι αποτέλεσμα πολιτικών χειρισμών που για χρόνια αδρανοποίησαν και αδρανοποιούν το ΕΣΥ.

Με αυτή την παραδοχή, που είναι απόλυτη και τελείως απογυμνωμένη από την συγκίνηση και τα έντονα συναισθήματα που προκαλεί η προσπάθεια να βρεθεί άμεσα τρόπος για να μεταφερθούν τα νεογνά σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα πρέπει να σχολιάσουμε όσα συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη ότι όσο δεν αλλάζει κάτι, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αντίστοιχες καταστάσεις να επαναληφθούν.

Οι γονείς των πρόωρων κοριτσιών, οι γονείς ενός άλλου νεογέννητου που χρειάστηκε πρόσφατα και να νοσηλευτεί στο Καραμανδάνειο της Πάτρας για 20 ημέρες, ο νεαρός δικυκλιστής που μετά από τροχαίο χρειάστηκε να μεταφερθεί στην ΜΕΘ Πατρών και δεκάδες άλλες περιπτώσεις που έχουν δει ή δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν χρωστούν καμία υποχρέωση σε κανένα πολιτικό πρόσωπο, είτε πρόκειται για Κυβερνητικό παράγοντα ή υπηρεσιακό, είτε πρόκειται για Βουλευτή ή Δήμαρχο, είτε για Αριστερό, Δεξιό ή Κεντρώο.

Είναι πολίτες ενός Κράτους, το οποίο εν έτη 2016 οφείλει να παρέχει τις στοιχειώδεις και ουσιαστικές υπηρεσίες υγείας με ιδιαίτερη πρόνοια στις νησιωτικές περιοχές όπου υπάρχουν τα αντικειμενικά προβλήματα μετακίνησης.

Οι παραπάνω επισημάνσεις δεν γίνονται για να υποβαθμίσουμε την προσφορά και την συνδρομή κανενός, αναγνωρίζοντας το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει από κάποιο πολιτικό πρόσωπο εν προκειμένω από τον κ. Κοντονή, ώστε να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα λύση σε ένα ζήτημα όπου διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές.

Με αφορμή όμως και τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν, αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο ορισμένοι, βλέποντας τις αδυναμίες ενός ΕΣΥ που μπορεί να στοιχίζουν την ζωή ενός μικρού παιδιού, δεν προτιμούν να μένουν σιωπηλοί, αναγνωρίζοντας το μερίδιο της ευθύνης που άμεσα ή έμμεσα τους αναλογεί.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας