Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Κοντονής στην εκπομπή «Πρώτη γραμμή» του ΣΚΑΪ (video)
Σταύρος Κοντονής: «Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα…»
21-02-2015 00:00:00

Ως ένα από τα ενδεχόμενα μέτρα -κι όχι ως δεδομένο- παρουσίασε τη διακοπή των πρωταθλημάτων ο Σταύρος Κοντονής. Ενόψει της συνάντησης με τους φορείς, ο υφυπουργός τόνισε ότι εξετάζονται όλες οι λύσεις

Ιδιαίτερα ενοχλημένος μετά τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιάννη Αλαφούζου, την επομένη των επεισοδίων του ντέρμπι της Λεωφόρου εμφανίστηκε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υφυπουργός αθλητισμού εμφανίστηκε αποφασισμένος να δώσει τέλος στα φαινόμενα βίας και χουλιγκανισμού στα ελληνικά γήπεδα κι όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόωρη διακοπή των πρωταθλημάτων, δήλωσε πως «όλα τα εξετάζουμε και θα μιλήσουμε αργότερα αναλυτικά για αυτό».

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι αν δεν υλοποιηθεί μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν το πρόγραμμα του ηλεκτρονικού εισιτήριου, του ελέγχου των οπαδών στα γήπεδα και την παρακολούθησή τους, τότε δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Κοντονής στην εκπομπή «Πρώτη γραμμή» του ΣΚΑΪ

Αυτά που έγιναν στη Λεωφόρο - και όσα έχουν γίνει σε άλλα γήπεδα στο παρελθόν - ξεπέρασαν κάθε όριο, μπήκαν οπαδοί μέσα, πέταξαν φωτοβολίες που είχαν σκοπό να χτυπήσουν κάποιο άτομο. Όλο αυτό είναι αδιανόητο. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Κυβέρνηση δεν θα παρακολουθήσει αυτά τα φαινόμενα σιωπηλή, ούτε θα πει ότι δεν μπορεί να παρέμβει. Αυτά που συνέβησαν χθες δείχνουν το μέτρο της πραγματικότητας. Όταν βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα από το γήπεδο να περνούν σε ένα Δ.Σ. ενός Οργάνου ποδοσφαίρου, καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Εξετάζουμε τα πάντα. Είδα χθες τον πρωθυπουργό και κάναμε μία πρώτη συζήτηση. Έχουμε κατευθύνσεις. Σήμερα θα συζητήσουμε για άλλη μία φορά μετά την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα έχουμε συνάντηση με τους φορείς (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και Football League) και στις πέντε το απόγευμα έχω με το προεδρείο του ΠΣΑΠ. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι εργαζόμενοι και ο όχλος πέφτει πάνω τους ή τους πετάει κάποιο αντικείμενο. Αυτό εκφεύγει ενός πολιτισμένου κράτους το 2015. Η Κυβέρνηση δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Η αστυνομία δεν πρέπει να είναι στα γήπεδα και για να φύγει θα πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει ο νόμος.

Θα ήθελα να ενημερώσω πως εδώ και αρκετά χρόνια έχει ψηφιστεί ο νόμος για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο η διοίκησης μίας ομάδας ξέρει ποιος μπαίνει στο γήπεδο. Αυτό το σύστημα το έχουμε πληρώσει πάνω από 13 εκατ. ευρώ και δεν έχει γίνει τίποτα. Όταν παρέλαβα, μου είπαν διάφορα πράγματα, τα οποία δεν είναι η ώρα να τα συζητήσουμε. Κανένα πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει, αν δεν έχει εγκατασταθεί και δεν λειτουργεί το ηλεκτρονικό πειστήριο, το οποίο συνδέεται με υπολογιστή και με ειδικό τερματικό on line σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν γήπεδα που ελέγχουν με τις κάμερες ό,τι συμβαίνει στις εξέδρες. Αν δεν λειτουργήσει, δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

Το θέμα είναι ότι εμείς είχαμε σκοπό, από τη στιγμή που συναντήθηκα με όλους τους φορείς στην Ελλάδα, να έχουμε επαφές με τη FIFA και την UEFA, και τα γεγονότα μας πρόλαβαν. Η συνάντηση αυτή θα γίνει, αλλά σήμερα θα εξαγγελθούν όσα πρέπει να κάνουμε. Όλα τα εξετάζουμε και θα μιλήσουμε αργότερα αναλυτικά για αυτό.

Έχουμε νόμους που δεν εφαρμόζονται. Ο νόμος προβλέπει τη δημιουργία λεσχών φιλάθλων που θα λειτουργούν υπό την αιγίδα την ομάδα και ό,τι συμβαίνει σε αυτές θα είναι υπεύθυνες οι ομάδες. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι θα ανήκουν εκεί και θα υπάρχει ένα έγγραφο που θα αποδεικνύει ότι η διοίκηση ενός συλλόγου εγκρίνει την παρουσία τους. Υπάρχουν νόμοι που δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ.

Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει αυτό το φαινόμενο να δηλητηριάζει την κοινωνία και ιδιαίτερα τα παιδιά μας, τους εφήβους από τα λαϊκά στρώματα που παρασύρονται από λάθος καταστάσεις. Εμείς δεν θα αφήσουν την νεολαία μας να δηλητηριάζεται από αυτές τις καταστάσεις και οφείλουμε να τα προστατεύσουμε.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment