Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην Ελληνική κυβέρνηση σε όλο το κόσμο
«Ανάσα Αξιοπρέπειας» ζήτησαν από το Σύνταγμα πάνω από 20.000 Έλληνες
13-02-2015 00:00:00

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της κυβέρνησης, χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στην Πλατεία Συντάγματος για μια «ανάσα αξιοπρέπειας», για τον «τερματισμό της λιτότητας» αλλά και για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς στο κρίσιμο αυριανό Eurogroup των Βρυξελλών. Η συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου που πλημμύρισε, όχι μόνο την πλατεία Συντάγματος, αλλά και όλους τους γύρω δρόμους, κλείνοντας έτσι την κυκλοφορία καθ' όλη τη διάρκειά της.

Είναι χαρακτηριστικό ακόμη ότι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν υπήρχαν κομματικά συνθήματα ή πανό, αλλά πολλές ελληνικές σημαίες. Έντονη ήταν επίσης η παρουσία των σχολικών φυλάκων, αλλά και της πορείας μοτοσικλετιστών που κατέληξε στο Σύνταγμα.
Στη Θεσσαλονίκη, πλήθος κόσμου πραγματοποίησε συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, με αίτημα "την έξοδο από τη λιτότητα και τα μνημόνια", και με στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στις ελληνικές θέσεις, στο πλαίσιο του κρίσιμου Eurogroup.
Συγκεντρώσεις υπέρ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης πραγματοποιήθηκαν ακόμη, στο Ηράκλειο, στα Ιωάννινα, στην Πάτρα και στον Πύργο .
Δύο χιλιάδες διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, εξέφρασαν στο Παρίσι την υποστήριξή τους προς τον "Έλληνα Δαυίδ" κατά του "χρηματοοικονομικού Γολιάθ" σε συγκέντρωση που διοργανώθηκε από παρατάξεις της αριστεράς και της άκρας αριστεράς.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία από την Πλατεία της Δημοκρατίας μέχρι την πλατεία του Παλέ Ρουαγιάλ κρατώντας σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας, του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (NPA), του κινήματος Ευρώπη Οικολογία οι Πράσινοι και του νεοϊδρυθέντος Nouvelle Donne.

"Είμαστε εδώ για να ακουστεί η φωνή ενός λαού που αγωνίζεται για το μέλλον του, κατά των αντιδημοκρατικών επιθέσεων των ευρωπαϊκών θεσμών", εξήγησε η Νορντίν Ιντίρ, των Jeunesses Communistes. "Μία άλλη πολιτική είναι δυνατή με βάση την κατανομή του πλούτου, αλλά χρειάζεται να αλλάξει το ευρωπαϊκό λογισμικό, και η Ελλάδα ίσως ανοίγει τώρα ένα ρήγμα".

Στη Μασσαλία, περί τους 400 διαδηλωτές, σύμφωνα με τους οργανωτές, συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυηρθούν κατά των "εντολών της τρόικα".

Mε βασικό ομιλητή τον Μανώλη Γλέζο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Χρηματιστηρίου στις Βρυξέλλες συγκέντρωση διαμαρτυρίας "κατά των πολιτικών λιτότητας", αλλά και "αλληλεγγύης" προς τον ελληνικό λαό. Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος εκατοντάδες Έλληνες και Βέλγοι πολίτες ενώ τον λόγο έλαβαν και Βέλγοι συνδικαλιστές.
Μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους ο Μ. Γλέζος ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: "Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι είμαστε μαζεμένοι μπροστά στο χρηματιστήριο, ως αντίδραση απέναντι στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο που έτρεξαν όλοι να το σώσουν ληστεύοντας τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς".

Την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό και στην κυβέρνησή του, διατράνωσαν οι εκατοντάδες συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο στήριξης των ελληνικών θέσεων, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

Πολλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν, υπό βροχή, στη Λευκωσία, έξω από το Σπίτι της Ευρώπης, για να διαδηλώσουν την υποστήριξη τους στην Ελλάδα.
Την ικανοποίησή της για τις κινητοποιήσεις υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής, εξέφρασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίασή της.
Η ΠΓ τονίζει ότι «για μια ακόμη ημέρα οι πλατείες στην Ελλάδα και την Ευρώπη πλημμύρισαν από τους πολίτες, δίνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και αποφασιστική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση».


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment